Sport en FitnessOutdoor Sports

Olga Pyleva, biografie

Olga Pyleva - binnenlandse biathlon, herhaalde winnaar van de World Cup, 6 keer wereldkampioen en winnaar van twee gouden medailles van de Olympische Spelen. Na het huwelijk, nam ze de naam van de echtgenoot - Medvedtseva, maar de meerderheid werd gewonnen door zich Dust.

Langlaufen

Olga Pyleva werd geboren in Krasnoyarsk Territory in het kleine stadje van Borodino, in juli 1975. In 10 jaar, begon ik serieus aan sport, en in eerste instantie alleen cross-country skiën. Ze studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Omsk.

Veel medailles gewonnen in competities junioren, werd twee keer wereldkampioen in het relais, won een zilveren en twee bronzen medailles in individuele races in de junior wereldkampioenschappen. Haar mentor was de verdiende trainer van de Sovjet-Unie Alexander Grushin.

In 1996, in een stoffige leven gebeurt het een belangrijke gebeurtenis - de geboorte van haar dochter Daria. Coming out van het zwangerschapsverlof, besluit ze naar biathlon, ski racing gerelateerde sport.

biathlon carrière

In 2000, Olga Pyleva gericht op biathlon wedstrijden. In een kwestie van maanden, is het uitgegroeid tot een van de grootste atleten van het land.

In het seizoen 1999/2000, Olga gehoorzaamde Dust biathlon podium.

Al in zijn derde race in een sprint in Ruhpolding, Duitsland, won ze de bronzen medaille. In de laatste fase in de Russische Khanty-Mansiysk weer zeer succesvol uitgevoerd voor debutantes. Eerst was de tweede in een sprint, dan is de derde in de achtervolging race.

Volgens de resultaten van het seizoen duurde 20 plaats. Dit resultaat is vooral belangrijk gezien het feit dat in de eerste helft van het seizoen Olga Pyleva niet deelnemen.

Olympisch succes

In 2002 werd Pyleva lid van het Russische team op de Olympische Winterspelen in het Amerikaanse Salt Lake City. Het eerste programma is een individuele wedstrijd. Biatleet Olga Pyleva was vol vertrouwen op ras, aanspraak maken op de overwinning, de eerste drie vuurlinie verstreken zonder fout, maar de laatste twee keer miste als gevolg werd verlaten zonder medailles, maar op de 4e plaats.

5 seconden bij de finish verloor ze koolraap Magdalena Forsberg, die ook twee keer miste op de laatste regel, de winnaar was een Duitse Andrea Henkel.

Kroon voor Dust sprint opnieuw, dit keer niet verdiende haar medailles. Slip op een rek en een lage snelheid om de afstand mogen alleen de 8e plaats bezetten gaan. De winnaar - de ene nog steeds een Duitse Kati Wilhelm - Pyleva toegegeven meer dan een minuut.

Maar geef niet op biathlete Olga Pyleva, biografie die radicaal is veranderd 16 februari 2002. Ze werd de Olympisch kampioen. Hoewel in eerste instantie alles rooskleurig was, de afstand verliet ze de 8e met een vertraging van meer dan een minuut op de eerste schietbaan een fout gemaakt.

Later, echter, foutloze schieten en high speed stelde haar in te breken in de leiders. In de laatste ronde ging Pyleva met Wilhelm. Op ongeveer 9,2 kilometer Russische vooruit heeft getrokken tot 5 seconden, uiteindelijk in slaagt om dit voordeel te behouden. Op deze dag, kreeg ze haar eerste Olympische gouden medaille.

Maar dit succes eindigde niet biathlete op de Olympische Spelen in de Verenigde Staten won ze ook brons in het team relay. Pyleva loopt in de eerste fase. Stokje door aan zijn partner Galina Kukleva gaf ze de rang van de leider van de race. Het was echter niet mogelijk om de eerste plaats om de Russen te redden. Kukleva volledig mislukte rack, aan de hand van twee vrije uitloop en het stokje reeds de 7e. Svetlana Ishmuratova en Albina Akhatova, die in de laatste fasen vluchtten als ze zouden hebben geprobeerd om de situatie te corrigeren. Als gevolg daarvan nam het team de bronzen.

De Olympische Spelen in Vancouver

De tweede gouden medaille biathlete Olga Pyleva, wiens foto versierd, terwijl de cover van elke krant, won op de Spelen in Vancouver. Echter, alleen in geslaagd om te schitteren in het team race. In het relais.

Pyleva had al de naam Medvedtseva, trad ze in de derde fase droeg. Atleten op het podium in de voorkant van haar twee brachten slechts twee gratis cartridges.

Olga nam zijn deel van de afstand nauwkeurig en in een goed tempo. Met de overwinning eindigde de dag Olga Zaitseva. Afwerking op de tweede plaats achter het Franse team van meer dan 30 seconden. Brons ging naar het Duitse team.

Één stap verwijderd van het World Cup

In het seizoen 2003/2004 Pyleva wordt terecht beschouwd als een van de leiders van de wereld biathlon, elk ras bevestiging van deze status.

In dat seizoen, was ze in staat tot en met 6 overwinningen te winnen op het WK. Voor een keer won ik de individuele wedstrijd en de massa start en tweemaal sprint en achtervolging ras Olga Pyleva. Foto atleet met medailles in hun handen begon meer en vaker verschijnen. In dat seizoen, het is echt claimen overwinning in de World Cup, maar slaagde er niet om de resultaten Noren Liv Grete Poiret haar overtreffen. Pyleva - tweede.

Het volgende seizoen zijn stellaire prestaties voortgezet. Maar deze keer Pyleva werd slechts de derde plaats in het algemeen klassement, het verliezen van heel wat van de Duitse Kati Wilhelm. Een van haar belangrijkste rivalen. Victory dat seizoen won de Française Sandrin Bayi.

Olga Pyleva voltooide een carrière in de professionele sport in 2010.

Het persoonlijke leven

Daria dochter was in Dust van haar eerste echtgenoot, met wie ze scheidde in 2002. Tegelijkertijd Eugene Pylev was haar coach.

De tweede keer trouwde ze met de beroemde biathlete Valery Medvedtseva, Olympisch kampioen in Calgary in 1988 in de relay.

Op het moment dat ze geboren zijn heeft drie kinderen. Deze zoon van Arseny en zijn dochter Julia en Olga. De laatste kwam tot stand aan het eind van 2014.