Sport en FitnessWater Sports

Tompson Dzhenni - ster van de wereld te zwemmen

Zwemmen - een geweldige sport die elke dag opent nieuwe kampioenen, mensen met buitengewone capaciteiten. Sommigen van hen zullen vroeg of laat een legende vanwege zijn talrijke successen. Een van deze atleten - Velikaya Dzhenni Beth Thompson, over het leven en de prestaties van die zal worden besproken in dit artikel.

Start van de sportcarrière

Future herhaalde kampioen van de prestigieuze toernooi, dat slechts één keer in de vier jaar duurt - de Olympische Spelen, werd geboren in een zeer kleine Amerikaanse stad van Danvers (de bevolking van de gemeente is ongeveer 30 duizend mensen).

1973/02/26 jaar - de geboortedatum van de atleten Thompson. Jenny's jeugd was een zeer actief kind, zodat haar ouders merken energie en neiging meisjes naar de sport, gaf het aan de club "Sidardeyl" back in Florida. Jennifer werkte daar 7-12 jaar onder coach Nancy Brennan.

Als het de eerste belangrijke resultaat voor de jonge Thompson kwam? Jenny in 1987, won twee medailles op de Pan American Games, "goud" op de 50m crawl en "bronzen" in het zwemmen de 100 meter vrije slag.

Deze successen zijn verdere specialisatie van de atleten geïdentificeerd: ze begon te concurreren met andere atleten in de borstcrawl en de vlinder.

verwezenlijkingen

Amerikaanse zwemmer Dzhenni Tompson tijdens zijn carrière won waarschijnlijk allerlei medailles en titels. Opgemerkt dient te worden dat de belangrijkste resultaten, die haar een groot aantal Olympische medailles gebracht, de atleet toonde een deel van relay teams. In de individuele wedstrijd wint ze een stuk minder.

In de "sport van hoge prestaties," het eerste succes was op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona, waar in het relais 4 x 100 m wisselslag estafette kruipen en 4 x 100 m overwinning van hun nationale team Thompson werd gebracht. Jenny bij deze wedstrijden onderscheiden als "zilver" in de honderd meter crawl.

Vier jaar later, een soortgelijk evenement, maar in Atlanta, atleet won drie "goud", en alles in het relais op verschillende afstanden. Opgemerkt dient te worden dat de zwemmer tijdens hun loopbaan uitgevoerd over korte afstanden (50 tot 200 m).

De Olympische Spelen in Sydney in 2000 werd vooral succesvol voor een Amerikaan. Piggy bank haar resultaten zijn opgevuld drie gouden medailles in het relais, evenals de "bronzen" in de honderd meter crawl.

De laatste Olympische Spelen, in die hebben deelgenomen J. Thompson, werd gehouden in Athene. Er atleet erin geslaagd om twee zilveren medailles te winnen, en opnieuw als onderdeel van een relais team.

Afgezien van triomfantelijke optredens op grote wedstrijden vier jaar, Jennifer werd 18 keer wereldkampioen 11 keer, ze erin geslaagd om de zogenaamde "Short Course" en 7 keer te winnen - in 50-meter zwembaden.

In één adem met de "legendes"

Dzhenni Tompson, wiens foto omcirkeld alle media na tal van medailles op diverse grote toernooien, wordt beschouwd als een van de meest gedecoreerde atleten in de geschiedenis van de Olympische Spelen. In haar piggy twaalf awards: acht - "hoogste standaard", 3 "silver" en 1 bronzen medaille.

Moderne geschiedenis kent de meest prestigieuze toernooi in alle 11 atleten, die kampioenen meer dan acht keer werd. Wie in het aantal vooruit Thompson gouden medailles? Jenny in deze eervolle lijst negende plaats. Het vooraf bij dergelijke grote atleten als Maykl Felps (14 keer winnaar van de Olympische Spelen), de beroemde turnster Larisa Latynina (10-maal kampioen), Paavo Nurmi (Finse loper, de meest getiteld atleet, 9 keer winnaar van de Olympische Spelen), zwemmer Mark Spitz ( hetzelfde aantal overwinningen, maar minder zilveren medailles van de Olympische Spelen), Karl Lyuis (9 gouden medailles, 1 zilver), skiër Born Deli (8 gouden medailles), de Duitse Birgit Fischer (8-keer kampioen) en sport turner Sava Cato, die de meest gedecoreerde Aziatische geworden voor de duur van de Olympische spelen (8 medailles).

winnende Appliances

Dzhenni Tompson kon niet zulke goede resultaten laten zien, zonder de voortdurende werkzaamheden op de techniek van de vlinder en konijn. Bill Boomer, de coach werkt met de atleet, onthult een aantal van de geheimen die de legendarische zwemmer helpen om hun bewegingen sneller, en meer krachtige slagen.

Volgens hem is het eerste wat je moet letten - deze ademhaling. Het moet deel uitmaken van de beweging, zonder dat het ritme waarop het lichaam werkt. Het volgende punt - de oprichting van de puls, die het mogelijk maakt elke slag om lange afstanden te reizen. Het derde aspect - de nadruk op de handen en het lichaam. Het is te danken aan hun belangrijkste werk wordt uitgevoerd, en de benen alleen maar helpen.

Het leven na het einde van de loopbaan

Dzhenni Tompson kort na de Olympische Spelen in Athene afgewerkt uitvoeren op een professioneel niveau. Veel getiteld sporters geworden coaches, maar de Amerikaan heeft een andere weg gekozen. Ze in 2006 kreeg een medische graad en heeft sindsdien gewerkt in Boston anesthesist. Veelzijdigheid kampioen kan zeker alleen maar bewonderen.