Nieuws en SamenlevingDe omgeving

Formule 1. Grand Prix in Sochi: alle winnaars

Door de Olympische Spelen in 2014, die plaatsvond in Sochi, werd besloten een racebaan in de stad te bouwen. Autodrome bevindt zich in het Olympisch Park van de stad. Vóór de Olympische Spelen werden in de stad verschillende evenementen gehouden om de belangstelling voor autovervoer op het grondgebied van de Russische Federatie te vergroten. In de winter van 2013 bezocht de stad Sochi Bernie Ecclestone om de voortgang van het bouwwerk op het spoor te observeren.

De eerste grootprijs van Formule 1 in Rusland: Sochi 2014

De eerste race op het circuit was half september 2014 een week voor de officiële opening van het circuit. Na een maand nam het circuit een van de fasen van de Formule 1-serie. Volgens de resultaten van de Grand Prix in Sochi in 2014 slaagde Lewis Hamilton erin om een stoer gevecht te winnen . De zilveren winnaar van de competitie was een partner van Hamilton voor Mercedes Mercedes German pilot Nico Rosberg. Op de derde plaats was Finn Vulttury Bottas. Het was hij die de snelste tijd op een van de cirkels van de eerste grootprijs van Formule 1 in Sochi liet zien. Hij had de laatste 5848 m voor 1,40,896 min geslaagd.

De dag voor de wedstrijd hebben deze piloten in dezelfde volgorde de kwalificatie afgerond. Brit Jenson Button en Russische Daniil Kvyat in de zaterdag kwalificatie nam respectievelijk vierde en vijfde plaats. In de race van zondag herhaalde Button het resultaat van de kwalificatie, en Kvat was op 14 posities.

Grand Prix 2015

De tweede Grand Prix van Formule 1 in Sochi werd gehouden in 2015. Als gevolg van kwalificatie nam Nico Rosberg de eerste plaats. De tweede piloot, die de kans kreeg om vanaf het eerste veld te beginnen, was een andere Mercedes-pilot, Lewis Hamilton, en de derde was Valtteri Bottas. Zo werd het tweede seizoen op rij de eerste drie plaatsen in zaterdag's kwalificatie genomen door dezelfde racers, maar Mercedes-piloten veranderden posities.

Op zondag was de winnaar van de Grand Prix van Formule 1 in Sochi het tweede opeenvolgende jaar Brit Hamilton. De tweede was de Duitse Sebastian Vettel, die de "Scuderia" vertegenwoordigt, en de derde plaats werd door Mexicaanse Perez genomen. De Duitser liet de snelste ronde tijd zien - 1.40.071 min.

Nico Rosberg, die de paalpositie op zaterdag won, moest de wedstrijd voor het schema afronden als gevolg van het falen van het gaspedaal. Valtteri Bottas, die vanaf de derde plaats begon, kwam in een ongeluk en werd niet afgerond, maar hij werd 12e plaats, omdat de Finn 90 procent van de afstand had gereden.

Formule 1 in Sochi in 2016

De meest populaire overwinning in de wereld vond plaats op de Sochi-snelweg voor de derde keer in een rij in 2016. De eerste twee plaatsen in de kwalificerende zaterdagrace werden bezet door de Duitsers Rosberg en Vettel. De derde en vierde waren de Finse Bottas en Raikkonen respectievelijk, en de 5e plaats bleef voor de Braziliaanse Felipe Massa.

Op zondag in de race werd de overwinning gewonnen door de piloot van de Mercedes Nico Rosberg. De tweede was Lewis Hamilton, die met de tiende naar de tweede lijn ging. De vijfde was Felipe Massa, en de Finns wisselden plaatsen - Raikkonen werd de bronzen medaillewinnaar van de race en Valtteri Bottas bleef buiten de podium. De winnaar van de race Nico Rosberg werd de schrijver van de snelste ronde, na het reizen 52 ronden achter 1,39,094 min.

Grand Prix van 2017

In april 2017, de vierde voor de laatste 4 jaar, de grote prijs van Formule 1 in Sochi. Als gevolg van de paalpositie won Vettel met Ferrari. Kimi Raikkonen nam tweede plaats. Vanuit de tweede lijn begon Veltteri Bottas en Lewis Hamilton, die respectievelijk 3de en 4e plaats nam.

De Formule 1 Grand Prix in Sochi in 2017 werd gewonnen door Finn Bottas, die naar Mercedes verhuisde nadat Nico Rosberg zijn pensioen heeft aangekondigd. Partner Valtteri op bevel van de Britse piloot Lewis Hamilton nam de race in vierde plaats. Tussen de twee piloten van de "Mercedes" zijn twee auto's "Scuderia" - Sebastian Vettel de tweede, en Kimi Raikkonen is derde. De beste tijd van de cirkel werd vastgesteld op de 49e cirkel door Kimi Raikkonen - 1,37,844 min.

Zo, voor 4 jaar van de grote prijs van de Formule 1 in Sochi, elke keer dat de overwinning werd gevierd door de coureur van het team "Mercedes" - twee keer Hamilton en een keer - Rosberg en Bottas.