Sport en FitnessBasketbal

Antipova Svetlana is een getalenteerde basketbalspeler

Antipova Svetlana is een professionele basketbalspeler, bekend over de hele wereld. Deze verdediger in haar carrière won veel clubs en internationale overwinningen. Zij heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het basketbal van vrouwen in Rusland.

De eerste stappen in sport

Antipova Svetlana (nog steeds Zabolueva) is geboren op 20 augustus 1966 in Mytishchi. Het meisje was niet anders dan haar collega's, behalve voor hoge groei. Het was dankzij hem dat ze begon te worden betrokken bij basketbal op school. Svetlana in haar jeugd droomde van een carrière in kunstschaatsen. Ze wilde op een elegante jurk schaatsen. Maar toen was er in zijn geboortestad geen ijspaleis voor schaatsen.

Misschien is dit het beste, want dan zou ons land niet zo'n getalenteerde verdediger hebben als Antipova Svetlana. De sportvrouw met warmte onthoudt haar eerste coach Helen Mikhailovna Tarasova. Het was zij die Svetlana de basistechnieken in basketbal leerde en het meisje leerde hard te werken.

Het begin van een professionele carriere

Op 13-jarige leeftijd begon Svetlana te spelen voor het team van Mytishchi. Talent Antipova was zo duidelijk dat bij het eerste toernooi werd opgemerkt door experts van veel basketbal teams. Toen werd ze een speler van het basketbal team "CSKA". Maar voor het nationale team van de Sovjet-Unie heeft de coach van het nationale team Leonid Yachmenev haar niet gebeld.

Pas na zijn ontslag begon de nieuwe coach Eugene Gomelsky deze begaafde basketbalspeler uit te nodigen naar de gelederen van het nationale team. Antipova Svetlana was al op jonge leeftijd in het hele land bekend. Dit succes was te danken aan haar werk. Geen enkele omstandigheid leidde haar af van haar favoriete sport.

Uitvoeringen bij het Europees Kampioenschap

Het eerste succes was in 1989 op Svetlana aan het Europees Kampioenschap in Varna. Tijdens het kampioenschap vertoonde ze een consistent hoog niveau van professionaliteit. Maar het beste spel voor de sportvrouw was de laatste strijd tegen het team uit Tsjechoslowakije. In dat laatste scoorde ze 12 punten en maakte ze een grote bijdrage aan de overwinning van ons team tijdens het Europees Kampioenschap. Svetlana Antipova na het toernooi het symbolische team binnengekomen.

Pauze in de carrière en ga terug naar professionele sporten

Na de overwinning bij het internationale toernooi, trof Svetlana Antipova de basketbalspeler Sergei Antipov. In 1990 werd de echtpaar van het echtpaar Anastasia geboren. Maar binnenkort is het huwelijk gebroken. De atleet ging snel weg van de geboorte en keerde terug naar professionele sporten.

Bij de Europese kampioenschappen was deze verdediger de 5e in teamprestaties. Svetlana heeft opnieuw haar beste wedstrijd in de finale behaald, met 14 punten behaald. Ons team sloeg het Joegoslavische team met een score van 97:84. Na dit evenement begonnen moeilijke tijden in het land. Moeilijkheden hebben de financiering van sporten beïnvloed. Bij de Olympische Spelen in Barcelona speelde het CIS team onder de witte vlag. Niemand verwachtte grote overwinningen van haar. Het moeilijkste voor het basketbalteam van de vrouwen was de halve finale tegen vrouwelijke atleten uit de Verenigde Staten. Alle specialisten in deze sport gaven een overwinning aan het Amerikaanse team. Maar ondanks dit won het Russische team, en in de finale speelde het Chinese team met een score van 76:66 het zelfvertrouwen uit.

Svetlana Antipova (Olympisch kampioen) in de halve finales tegen de Verenigde Staten bracht 28 minuten speeltijd op het veld. Dit succes in de Olympische Spelen is nog steeds in het geheugen van de Russische basketball fans. Antipova na de historische overwinning kreeg de titel van Honored Master of Sports.

Ontbinding van het kampioenen team

Na een succesvol Olympiad brak het sterkste team op. Bij het Europees Kampioenschap dat een jaar later werd gehouden, nam het basketbalteam van de vrouwen slechts 7 plaats. Onze atleten werden gelegd in elk spel, maar het verlies van sterke spelers voelde zich voelen.

In het Russische kampioenschap was de duidelijke favoriet het basketbalteam "CSKA", waarin Svetlana Antipova al lang had gepresteerd. Dit Moskou team won van het Russisch kampioenschap van 1992 tot 1997.

Rampzalige Olympiad en ontmoeting met de toekomstige echtgenoot

Op het Olympiad, dat in 1996 werd gehouden, speelde de beroemde basketbalspeler Antipova slechts één spel. In de wedstrijd tegen Japan was ze een enkel gewond. Het Russische nationale team nam de 5e plaats in het toernooi. Svetlana Antipova, basketbal waarvoor altijd een kwestie van het leven is geweest, ontmoette de Olympische Spelen haar liefde - Sergei Belov. Bij de spellen in Atlanta coachde hij het basketbalteam van de mannen. Een jaar later begonnen liefhebbers samen te leven.

Voortzetting van de carrière

Svetlana nam deel aan kwalificatiewedstrijden bij het Europees Kampioenschap, waar haar nationale team de tweede plaats nam en ging naar het laatste toernooi, dat in Hongarije werd gehouden. Daar nam ons basketbalploeg van onze vrouwen plaats op 6e plaats, met slechts 4 wedstrijden van 8 gewonnen. Tijdens het Europees Kampioenschap volgde het team samen met Antipova succesvoler. In het kwalificatietoernooi nam ze zeker de eerste plaats in de groep. En bij het kampioenschap won ons internationaal team zilver, met slechts 2 wedstrijden verloren - zowel het Amerikaanse vrouwenploeg.

In het Russische kampioenschap werd het vrouwen basketbal team "CSKA" in 1999 een bronzen medaillewinnaar. Daarna ging Antipova naar het Dynamo team. In hetzelfde jaar verliet Belov de club "Ural-Grad". Van 2006 tot 2008 was hij de president van de club. Svetlana ging ook naar de Urals na haar man. Daar kregen zij land, en zij bouwden een huis. Sergei en Svetlana leefden 17 gelukkige jaren. Op 70-jarige leeftijd sterf Sergei Belov.

Svetlana Antipova, waarvan de biografie succesvol is ontwikkeld, heeft op het einde van haar professionele carrière coaching opgeleverd. Deze verdediger heeft een grote bijdrage geleverd aan het succes van het basketbal van vrouwen. Ze is voor altijd in de geschiedenis van deze sport in Rusland.