Nieuws en MaatschappijBeroemdheden

Stanislas Wawrinka - een van de beste Zwitserse tennissers

Stanislas Wawrinka - een professionele tennisspeler uit Zwitserland. Stan voor zijn carrière in geslaagd om drie overwinningen in Grand Slam-toernooien scoren.

vroege carrière

Speel Tennis Stanislas Wawrinka begon op zesjarige leeftijd. Al in de vijftien hij had opgehouden te aandacht te besteden aan hun studie en zich concentreren op de sport. Zijn eerste officiële toernooi, bracht hij veertien jaar. Het debuut vond plaats in het Zwitserse internationale uitdager Junior.

In 2003, Wawrinka won het Junior Franse Open. Het gebeurde een jaar nadat hij zijn professionele carrière begon. Midden in de zomer van datzelfde jaar maakte hij zijn debuut op de senior niveau. Zijn eerste wedstrijd was de wedstrijd tegen Jean-Rene Lisnara, die eindigde in een nederlaag.

De eerste trofeeën

In 2004, Stanislas Wawrinka speelde zijn debuut spel voor de Davis Cup, waarna de Zwitserse won het toernooi in Barcelona en thuis - in Genève. In de eerste honderd ranglijst van professionele tennissers kwam Stan in 2005 na een val in de kwartfinale van het ATP in Barcelona.

De eerste overwinning in de finale van het ATP-toernooi vond plaats in 2006 in Umag, waar op de weg naar de finale versloeg Stanislas Martic, Cilic, Del Potro en Volandri. In de finale van de Zwitserse concurrent was de Serviër Novak Djokovic. In de eerste set was de score 6-6, en Novak kwam niet uit in de tie-break als gevolg van letsel.

grand slam

2013 seizoen voor Wawrinka nog steeds beschouwd als een van de beste. Eerder dit jaar was hij in staat om het toernooi in Chennani gepaarde te winnen. Op de Australian Open Djokovic verloren aan Stan. Daarna Wawrinka nam deel aan verschillende wedstrijden ATP, die ooit bereikte de finale.

In Oeiras won Stanislas de eerste trofee in het enkelspel in de afgelopen twee jaar. Op het ATP Madrid Zwitserse verloren aan Rafael Nadal in de finale. Dat Rafa werd een struikelblok voor Stanislas en de Franse Open.

Bij Uimbldone Sten kon het juiste niveau van het spel niet te laten zien en klaar met het in een vroeg stadium. Door de laatste Grand Slam-toernooi Stanislas kwam in goede vorm en stond op het punt van de laatste wedstrijd.

In januari 2014 Stan won de eerste Grand Slam. Aan het toernooi, brak hij de weerstand van Novak Djokovic en Rafaelya Nadalya. By the way, de overwinning op Nadal werd de eerste om Wawrinka in dertien ontmoetingen tussen atleten.

Een jaar later, Stanislas won een tweede overwinning in de Grand Slam-toernooien. Zij werden de Franse Open. Na de mislukte wedstrijden op hard, die plaatsvond na de Australische, Wawrinka voor te bereiden op de start van de belangrijkste grond van de wedstrijd en in de finale sloeg Novak Djokovic. Voor Servië, was dit de enige nederlaag in de grote toernooien in 2015.

De derde en momenteel laatste Victoria Grand Slam-toernooien gebeurde in de herfst van 2016, toen Stanislas won het Open Kampioenschap van Amerika. In de finale, werd hij opnieuw verslagen door Novak Djokovic, die op dat moment de eerste lijn in de rangschikking van de beste tennissers van de wereld was. Verloor de eerste wedstrijd in de tiebreak, Stanislas heerste in de komende drie.

Dit jaar was Wawrinka staat nog één groot toernooi Grand Slam te winnen. Bovendien, op Roland Garros, hoewel Stan bereikte de finale, maar gedurende het toernooi, hij was alleen zijn schaduw.

Positie op de ranglijst

Op dit moment, Stanislas Wawrinka in de ranglijst van professionele tennissers derde plaats. Vanaf de tweede positie wordt ingenomen door de Spanjaard Nadal, hij achter met ongeveer 1.000 punten, en van de Britse ranglijst leider Endi Marreya - meer dan 3000 punten.

De laatste drie seizoenen Stanislas eindigde het jaar in vierde positie. Het is de beste plaats was de derde positie, die hij gedurende enkele weken in januari 2014.