Sport en FitnessTennis

Olga Govortsova: biografie en tennis carrière

De eerste vermelding van tennis werden gevonden in de 11e eeuw na Christus. e., in wat toen nog droeg weinig gelijkenis met de moderne tennis. Toen moest tennis zijn moderne attributen: ballen, netten, rackets. Maar net als bij elke sport, is het in het proces van evolutie heeft verworven alles wat daarin is vandaag aanwezig is. Tennis wint aan populariteit en verspreid naar alle uithoeken van de wereld. En in 1896, op de Olympische Zomerspelen, de sport was in het wedstrijdprogramma. Vandaag is het een van de geavanceerde sporten ter wereld, die, natuurlijk, heeft zijn helden. Bijvoorbeeld, Monica Seles, Maria Sharapova, Steffi Graf - atleten die al een naam voor zichzelf, en ze zijn de hele wereld bekend. Maar het hoeft niet achterblijven bij hun ouders, en de huidige jonge mensen: Gavrilova Darya, Govortsova Olga en Belinda Bencic. Vandaag de dag, meer detail zullen we ons richten op de Wit-Russische atleet Olga Govortsova.

kinderjaren

Die wonen in Pinsk (USSR, nu Wit-Rusland) Govortsova gezin 23 augustus 1988 gebeurd heugelijke feit: dochter Olga was geboren. Voor ouders, Olga, Tatiana en Andrew, ze is de enige dochter in het gezin, maar ze hebben ook twee zonen - Alexander en Ilya. Ouders zorgen voor het meisje en de leeftijd van 6 besloten om haar naar de sport te brengen. Hun keuze viel op tennis - zodat ze, zonder het te weten, bepaalde het lot van haar dochter.

jeugd

Reeds op 14-jarige leeftijd Olga begon op professionele toernooien te spreken. De eerste hiervan was de internationale ITF toernooi. Na deel te nemen aan deze competitie in datzelfde jaar werd Govortsova Olga de winnaar van de Orange Bowl. Dit werd gevolgd door de eerste overwinning in de ITF-toernooi in het dubbelspel, werd gehouden in Ramat Hasharon (Israël). Govortsova Olga gehandeld in tandem met Victoria Azarenka. Op hetzelfde toernooi gaat Olga aan de laatste fase van een enkele ontlading. Het volgende jaar, het paar Azarenka-Govortsova won op Wimbledon.

volwassen carrière

In 2007, in de tennis wereld begonnen om de populariteit van een naam als Govortsova Olga krijgen. Tennis voor meisjes werd toen een mijlpaal in het leven, en de Wit-Russische atleet, het winnen van een aantal grote toernooien in zijn jeugd, besloten om een carrière in de volwassen tennis na te streven.

In 2007, Olga, dankzij de overwinning in het enkelspel bij de ITF toernooi krijgt in de top-50 beste tennissers in één categorie.

In 2008, Olga bereikte het WTA-toernooi. Halve finale svol Govortsova met 18e-ranked Israëlische Shahar Peer. Wit-Russische omgaan met een Israëlische en bereikte de finale, maar er Olga was teleurgesteld. Victory weg van haar Lindsay Davenport. Een paar weken later nam Olga Govortsova deel aan het WTA verdubbelt toernooi, gehouden in Charleston. Een paar van haar toen was Roemeense atleet Edina Gallovits. In 1/4 Edina Olga en won een paar Kveta Peschke - Rennes Stubbs en schoof op naar de halve finales. 1/2 finale bracht het duo Govortsova-Gallovits met een paar Cara Black - Liezel Huber. In deze wedstrijd, het geluk was aan de kant van de Wit-Russische-Roemeense team. In de finale, Olga Govortsova verloor mijn metgezel Katarina Srebotnik en Ai Sugiyama.

Na vier weken, voor Olga Govortsova nam verdubbelt WTA toernooi. Company bedroeg Belarusian Amerikaanse Jill Kraybs. Het paar bereikte de finale en won.

Door de Olympische Spelen in Beijing Olga Govortsova nam 35e plaats op de wereldranglijst. In het enkelspel verloor Olga in de eerste ronde van de onnavolgbare Serene Uilyams. Bij het dubbelspel bereikte Belarus paar Govortsova-Kustova de tweede ronde, het verliezen van de Oekraïense zusjes Bondarenko.

finale toernooien

Het jaar 2009 was voor Govortsova rijk trofeeën in het dubbelspel WTA ontlading. Tijdens een toernooi in Guangzhou en Tashkent Olga won 2 Kampioenschappen WTA. De finale in het enkelspel was de Kremlin Cup in 2009, waarbij het bereiken van de finale, Olga Gvortsova verloren aan de atleet uit de Italiaanse Francheske Skyavone.

In de periode 2010-2015, Olga slechts twee keer bereikte de finale van een toernooi gesponsord door de WTA. Haar beste resultaat in het enkelspel in deze tijd was de release van de 4de ronde van het toernooi "Grand Slam", die werd gehouden in Wimbledon. Voor dit toernooi kwam de Wit-Russische met de 122-ste plaats in de wereld singles ranking.

Bij het dubbelspel in deze periode, ze won 8 toernooien WTA. En 5 keer een duet met Govortsova bereikte de finale. In 2010 werd de overwinning behaald in het Open Championship van China. Govortsova metgezel werd Chinese Zhuang Tszyazhun. In 2011, Olga nam 24ste wereldranglijst in het dubbelspel. Deze prestatie was de beste van zijn carrière. Ook dit jaar, ik herinner me het team van Wit-Rusland, die Govortsova, output in de Tweede Wereldoorlog Fed Cup-groep opgenomen. Echter, het volgende jaar het team verloor zijn leidende positie. In 2015, een duet met Azarenka Govortsova, het winnen van de play-off overwinning op de Japanse paar terug naar zijn team in de hoofdrol.