Sport en FitnessVechtsport

Anzor Boltukaev: geen gemakkelijke carrière Tsjetsjeense worstelaars

A. Anzor Boltukayev beschouwd als een van de beste freestyle worstelaars in de categorie tot 97 kg. Op grond van zijn bronzen WK-overwinning in het Europees kampioenschap. Doorweken moeilijk om te concurreren met de sterkste vechters van het gewicht categorie zwaar, kon hij niet vaak spreken op grote wedstrijden, maar in 2016 in geslaagd om door te dringen tot de finale van de Olympische Spelen in Rio, waar hij verloor in de vroege stadia.

langdurige start

Anzor Adamovich Boltukaev werd geboren in 1986 in de stad Grozny. Jongen kinderjaren viel samen met een moeilijke periode in het leven van de Tsjetsjeense Republiek, het was niet aan de sport in het midden van het vechten. Echter, net als alle Noord-Kaukasische jongens, hij hield van de strijd en verdween voor uren in de sportschool.

Anzor Boltukaev is het type atleet die later hun talenten te ontdekken. Aan het Wereldkampioenschap Junioren in 2006 nam twintig sporter slechts zesde plaats en leek niet erg veelbelovend voor veel professionals. Echter, Tsjetsjeense strijder voor een paar jaar naar een kwalitatieve sprong in haar ontwikkeling te maken en is erin geslaagd om de bronzen medaille te nemen in de Russische kampioenschap in 2008.

Maar dan, gevolgd door een daling in de resultaten. Opgemerkt kan worden enige constante cashes op prestigieuze toernooi "Cup of Ramzan Kadyrov." Het moet gezegd worden dat de concurrentie in de gewichtsklasse tot 97 kg in de Russische nationale freestyle strijd was bijzonder acuut. Atleet van de Verschrikkelijke werd gedwongen om te concurreren met de Olympisch kampioen in Athene Khadzhimurat Gatsalovym, sterke vechter Abdusalamov Gadisovym. In de schaduw van deze grote jongens was het moeilijk om zich te uiten.

terugkeer

Anzor Boltukaev levendig herinnerde me alleen in 2013. Hij scoorde uitstekende vorm, trad abrupt en hield de receptie voor de receptie. Vooral die verantwoordelijk is voor het toernooi werd hij het kampioenschap van Rusland in 2013, omdat aan het eind van de competitie om de samenstelling van de nationale ploeg te bepalen voor de reis naar het WK.

De favorieten waren de absolute leiders - Khadzhimurat Gatsalov en Abdusalam Gadisov maar Anzor kwam uit de schaduw van de legendarische atleten, en zonder het minste respect voor autoriteit vertrouwen bedacht, zowel op hun weg naar het goud.

Steeds de kampioen van het land, de Tsjetsjeense worstelaar kreeg het recht op deelname aan het WK in Hongarije. Hier werd hij ingehaald door een vervelende blessure. Anzor verstuikte lies, en kon niet handelen op dezelfde manier als in de Russische kampioenschap. Toch is hij niet Boedapest verlaten zonder een medaille, en werd de bronzen medaillewinnaar van het wereldkampioenschap.

De tweede campagne voor de titel

Bijna twee jaar Anzor Boltukaev herstellen van een slechte blessure en hij kon geen goede resultaten laten zien. Echter, in 2016 was hij in staat om de experts en fans van hun bestaan te herinneren.

Namens de Grand Prix Ivan Yarygin lot dreef hem de meest geduchte strijders: moest vast met de Amerikanen Jack Warner en Kyle Snyder, die de Olympische en wereldtitels in handen. Maar Tsjetsjeense vechter gehandeld enthousiast, was agressief en domineerde op de mat, beide formidabele tegenstanders te hebben gewonnen.

Daarna ging hij naar het EK 2016 in de status van een van de grote favorieten. De belangrijkste concurrenten werden beschouwd als Olympisch kampioen Sharip Sharipov, winnaar van de Spelen van Londen Valeriy Andreytsev Georgiërs Elizbar Odikadze.

Na het bereiken van de finale, Anzor Boltukaev ontmoeting met Valery Andreytseva, die in staat zijn om te overwinnen in gelijke en bittere strijd, en werd de eerste Europese kampioen was.

Van bijzonder belang was het nationale kampioenschap dat jaar, voor hem, het is alleen door het verslaan van het toernooi, atleten krijgen een kans om naar de Olympische Spelen. Zeer helder, maar instabiele vechter gehandeld vertrouwen, en in de finale versloeg de titel Khadzhimurat Gatsalova een minuut, die op zijn naam had de Olympische gouden en vijf overwinningen op het WK.

eerste Olympische Spelen

Op de Olympische Spelen in 2016 Anzor Boltukaev gerekend tot de belangrijkste favorieten van het toernooi en was in uitstekende staat. Echter, de bereidheid van andere sterke vechter was beter. Reeds in het stadium van 1/8 finales van de Tsjetsjeense worstelaar ontmoette hij Olympisch medaillewinnaar Valery Andreytseva. Anzor hem al geslagen op de vorige toernooien, maar die avond Oekraïense atleet was sterker en de Russen knock-out van de concurrentie.

Uiterste datum voor Boltukaeva grote toernooi was het EK in 2017 in Servië. Hij ging naar het toernooi is niet in de beste vorm, maar ten koste van de natuur en de ervaring is erin geslaagd om de finale te bereiken. Er wacht hem een nieuwe storing - gescheurde meniscus. Vecht met een ernstige knieblessure is moeilijk, maar hij dapper probeerde telkens door te werken en het hele gevecht overleefd, verliezen aan dezelfde Turk Rize Yildyrimu.